Gezinshuis

Over ons

Gezinshuis Margriet biedt opvang aan meisjes met een indicatie, aandoening of stoornis in de leeftijd tot en met 18 jaar. Bij ons staan acceptatie en gezelligheid centraal. We organiseren leuke activiteiten en hebben voor iedere bewoonster een aparte kamer.

Acceptatie staat voorop

Leven met een indicatie of een probleem kan lastig zijn, zeker als de omgeving dat niet accepteert. Aandoeningen zoals ADHD, FASS, autisme en hechtingsproblematiek alsmede zaken zoals gedragsproblemen, psychische problemen en moeilijkheden thuis kunnen moeilijk zijn om over te praten. Juist daarom staat acceptatie van iedereen bij Gezinshuis Margriet hoog in het vaandel. De meiden die in ons gezinshuis verblijven, leren zichzelf en medebewoners te accepteren zoals zij zijn. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Praktische informatie

Wij bieden plaats aan maximaal 7 meisjes van basisschoolleeftijd tot 18 jaar. Alle bewoonsters hebben een individuele kamer zodat ze privacy hebben en zich even terug kunnen trekken als ze daar behoefte aan hebben. Sporten wordt ook gestimuleerd in het huis. Roken is niet toegestaan. Onze vestiging op een industrieterrein is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Eens per drie weken is er gelegenheid voor een familiebezoek, waarin u als ouder langs kunt komen en bij kunt kletsen met uw dochter.

Gezelligheid ten top

Hoewel het moeilijk kan zijn om (tijdelijk) in een gezinshuis te verblijven, proberen we er in ons gezinshuis altijd een gezellige tijd en mooie ervaring van te maken. Dat de meiden het naar hun zin hebben is voor ons als gezinshuis heel belangrijk. Daarom doen we aan allerlei gezamenlijke activiteiten. Zo gaan we regelmatig samen zwemmen, paardrijden of naar de film en hebben we bijvoorbeeld een grote trampoline, zowel binnen als buiten. Ook maken we er altijd een feestje van bij een verjaardag; wij zetten de jarige jet dan de hele dag in het zonnetje. Zie het fotoboek voor de gezamenlijke activiteiten. Voor ouders is het ook leuk om te zien wat hun dochter onderneemt.

Gezinshuis

Geen zorgen

Bij Gezinshuis Margriet hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Wij bieden uw kind een fijne plek om thuis te komen. Plaatsingen worden geregeld via Elker.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Maak hiervoor gebruik van het contactformulier of bel ons.

arrow line

Contactgegevens

Catering- en Maaltijd Service Gangl Uithuizen

Edama 19

9981 ND Uithuizen

Tel: 0595 – 43 19 75

E: info@cateringmaaltijd.nl